Logo

35 - De body deel 9 Binding afwerken en backplates frezen

Dinsdag 9 april 2024

Verder met het afwerken van de binding.

Stap 1 is het vlakken van de binding met de bovenkant van de body. Dit gaat het beste meet een schraapstaal.

De zijkanten komen later, bij het afwerken van de body.

Een paar aandachtspunten waren er nog wel.

Aan beide zijden van de neck pocket zat de binding niet lekker strak. Dit opnieuw met aceton behandeld en met tape afgebonden.

Bij de armrest bleek een kleine spleet tussen de binding en de body, bijna niet te zien, maar genoeg om er even aandacht aan te geven.

Een dingetje welke ik bijna vergeten was; het gat voor de aardedraad naar de brug.

Een gitaar werkt als een antenne. Doordat je zelf een soort van aarde punt bent kun je de antenne werking redelijk opheffen door de brug en daardoor de snaren aan aarde te leggen. Hiervoor moet er wel een draadje vanaf de elektronica ruimte naar de ruimte van de brug.

De boor op de foto lijkt overdreven lang, maar deze gebruik ik ook om een gat vanaf de truss rod naar de kop van de gitaar te boren en hier geldt: Hoe langer hoe beter.

Gaatje even inzichtelijk gemaakt door er een zwarte draad door te steken.

Keurig netjes naast de rechthoekig gefreesde gaten voor de snoertjes van de elementen.

Woensdag 10 april 2024

Vandaag de afdekplaatjes aan de achterkant van de body ingefreesd.

Hiervoor keurig weer mallen gemaakt, maar helaas was mijn freesbitje te lang zodat ik de mal moest ophogen.

Hier zie je dat de afdekplaat voor de tremelo veren al is gefreesd. Fender monteerd dit plaatje gewoon op de body, ik vind het mooier om deze dus in te frezen. Vandaar dat de brug ook iets moest worden ingekort.

De mal voor de afdekplaat van de elektronica ruimte met seconden lijm vastgezet, klaar om te frezen. Ook deze mal moest verhoogd worden opgesteld wegens te lang freesbitje.

En beide afdekplaatjes gefreesd. De freesdiepte is 3 mm. Plaatjes zijn meestal 2 tot 2,5 mm dik. Laagje verf en de plaatje ligt heel iets verzonken.

Plaatmateriaal heb ik nog niet, was ook niet op voorraad bij de leverancier. Moet dus wachten of een andere kleur kiezen. Bedoeling is om deze plaatjes zwart te maken.

De achterkant van de body wordt ook zwart, beetje transparant. Denk ik nu tenminste, haha.

Back Home

Volgende pagina