Logo

38 - Elementen deel 2: De montagegaten

Maandag 29 april 2024

Na een week griep en veel zoeken in de afwerking van de gitaar, vandaag besloten om de draadbusjes voor de elementen te monteren.

Hiervoor heb ik draadbusjes met een binnendiameter M3, dus boutjes M3 kunnen hierin. De buitendiameter is M5. Moet dus gaten boren van 4 mm en met een draadtap hier M5 draad van maken in de body.

Hier teken ik de gaten af met wat oude elementkapjes die de schroefgaten exact op 77 mm hart/hart hebben zitten.

Vervolgens netjes recht boren via de boorstandaard. Ik boor de gaten 20 mm in de body, dan kan ik straks wat langere boutjes M3 kwijt. 20 mm is ook niet teveel om door de body heen te boren.

Ik heb de boormachine hierop ingesteld, maar voor de zekerheid ook nog een plakbandje om de boor gewikkeld. (Bleek niet nodig)

Daarna met de tap in de machine de eerste gangen getapt zodat de tap "recht" in het gat komt en niet een beetje scheef.

De rest met de hand tappen. Omdat het gat 20 mm diep is, kan ik de tap er redelijk ver in laten lopen zodat de draadbusjes makkelijk gaan passen.

De elementen worden zwart, net als de rest van de hardware. Omdat de gaten niet helemaal gevuld worden door de elementen moeten de elementgaten ook zwart worden geschilderd.

Dit is een klusje voor Betty met acrylaat hobbyverf. Hiervan is maar één laag nodig en deze verf is waterbestendig.

Ik gebruik hier geen geleidende verf (als afscherming). De Lace Sensor elementen die ik wil gaan toepassen hebben intern een goede afscherming.

De element gaten zijn netjes zwart. Op een paar plekjes zit nog iets verf op de top, maar daar moet straks nog heel veel geschuurd gaan worden, dus dat komt goed.

Hier zijn de draadbusjes gemonteerd met wat 2-componenten epoxy lijm. Het boutje gebruikte ik om te controleren of alle draad nog gangbaar was en niet vol met lijn zou zitten.

Back Home

Volgende pagina