Logo

04 - De hals deel 3

Het zagen van de fretsleuven. Hiervoor een soort van mal gemaakt waarin de toets precies past. In de toets twee gaatjes geboort die overeenkomen met twee gaatjes in de hals. Dit om straks bij het lijmen van de toets deze precies op de juiste plek te krijgen.

Ondanks dat ik mijn best had gedaan om de mal voor de hals helemaal recht te krijgen, blijkt de hals niet 100% rechte zijkanten te hebben. Niet te zien, wel te voelen. Dus schuren en dat is valt niet mee in dat toch wel harde hout. Maar het is goed gekomen.

Klaar om de toest op de hals te lijmen. In de hals zijn de twee gaatjes voor de postitie van de toets te zien. Als lijm gebruik is "Titebond Original". Schijnt beter te zijn dan de standaard witte houtlijm die je bij de Gamma koopt.

Na het aanbrengen van de lijm en het positioneren van de toets moet de boel in de klemmen. Minimaal een uur, liever langer. Voor dit soort kritische lijmverbindingen laat ik de boel een dag ingeklemd zitten.

De toets gemonteerd en op maat gefreesd, waarbij de hals als mal fungeerde. Helaas hier geen foto's van. Hier ben ik bezig om de positie markeringen af te tekenen.

Back Home

Volgende pagina