Logo
Ukelele

Zelfbouw Ukelele - Telecaster model


Welkom op mijn site waar ik de bouw van mijn eerste project laat zien. Gitaren is mijn hobby en ik heb me vooral beziggehouden met reparaties en afstellen. Nu ik gepensioneerd ben en dus veel tijd heb, ga ik gitaren bouwen, althans dat is de bedoeling.

Mijn eerste project was een Ukelele voor Betty. Dit omdat ik dacht dat het een eenvoudig project zou worden, en omdat Betty heel erg fanatiek bezig is met Ukelele spelen.

Ik heb van dit project wel heel veel geleerd, met name over houtbewerken, gereedschap gebruik en geduld hebben.

Deze site heb ik gemaakt als naslagwerk voor mezelf, maar zeker ook om aan anderen te laten zien. Zowel ter lering als vermaak.

Ik heb mijn best gedaan om tijdens het bouwen overal foto's van te maken. Helaas is dat niet altijd gelukt, dus van enkele bouwprocessen zijn geen foto's.

Tenslotte is de volgorde van het bouwen niet altijd even logisch. Dit komt omdat ik regelmatig moest wachten op bestellingen voordat ik weer verder kon. Dan bouw je soms iets in het voren.

Veel kijkplezier!


Bert ten Hove


De bouwplannen zijn september 2023 definitief geworden. Begin oktober 2023 is de bouw gestart en half december 2023 was de oplevering van de Ukelele.


Heeft u vragen en/of opmerkingen, stuur een mailtje: e-mail


Volg de bouw via het menu boven of links of klik op onderstaande link.

Het begin

 

Copyright: 2023 Amphora