Logo

13 - Binding bovenblad

Het bovenblad heb ik netjes langs de body afgefreesd. (geen foto's). Nu wil ik zowel het bovenblad als straks ook het onderblad voorzien van een eenvoudige zwarte binding. Hier heb ik het kanaal voor de binding gefreesd. Het zwarte stukje is een stukje binding. Je ziet mijn freesmachine met een speciaal hulpstuk om deze fresing mogelijk te maken. Helaas heeft een Tele model een heel kleine bocht aan de onderkant bij de hals en daar kwam ik met deze opstelling niet tussen. Ik heb dus een speciaal freesje met een kleiner lagertje moeten kopen om dat stukje ook goed te kunnen fresen.

De binding langs de body gemonteerd met tape. De wat krappere bochten met een hittefohn verwarmt om beter te kunnen buigen. Dit vergde nog wel wat oefening maar is goed gekomen.

Op Youtube had ik filmpjes gezien met mensen die de binding met ACETON vastmaakten aan het hout. Proefstukje leerde dat dat inderdaad prima ging. Wat ik niet goed had gedaan is het volledig dichtplakken van de binding. Hierdoor zijn er allerlei vlekken ontstaan met opgeloste binding. (geen foto's) Gelukkig heb ik dit met veel schuren en schrapen weer goed kunnen krijgen maar dat heeft veel extra werk gekost.

Acenton dus. Van de Etos.

In de schouder van de body was het lijmen van de binding niet helemaal goed gegaan. Hier herstel ik dat met wat hulpstukken.

Back Home

Volgende pagina