Logo

32 - De body deel 7 diverse werkzaamheden

Maandag 1 april 2024

Vandaag de onderzijde van de body afgerond.

Hiervoor een frees gekocht met een straal van 12.7 mm. Dat is best veel voor een telecaster, maar geeft de body een wat "zachtere" look en feel.

De stukken bij de neck moet ik handmatig bijwerken, hier moet de aftonden maar heel klein worden en de overgang moet natuurlijk wel mooi worden.

Hier een detail van het resultaat. Er moet nog wel iets nabewerkt worden met een stukje schuurpapier. Wel tevreden met het resultaat.

Mijn doel was om een lichte gitaar te bouwen, dus rond of onder de drie kilo. De body weegt nu 1,8 kilo. Dat moet dus gaan lukken.

Woensdag 3 april 2024

Tijd om de belly cut te maken.

Het blijkt dat ook dit weer het best gaat met de Shinto rasp.

E.e.a. afgetend volgens een Stratocaster tekening. Of het helemaal zo uit gaat komen is nog even afwachten.

Dit is het (voorlopig) geworden. De rand moet natuurlijk nog wel worden afgerond, maar eerst moet ik dan de binding gaan frezen.

Hier is te zien hoeveel hout er is weggehaald.

Misschien ga ik morgen nog wel iets meer weghalen, eerst maar een nachtje over slapen.

Hier heb ik de binding gefreesd. Hiervoor een speciaal freesje in de freestafel.

Freesje is zo moeilijk te zien, maar deze zorgt voor een diepte van 1,5 mm. Hoogte moet je zelf instellen, in dit geval 6 mm.

Dit stukje bij de armrest is toch wat lastiger dan gedacht. Wel gefrees, maar moet nog wel e.e.a. weghalen met een vijl.

Helaas geen goede vijl in huis, dus maar even naar Hornbach gefietst.

Hier e.e.a. bijgewerkt met de nieuwe vijl. Morgen maar eens kijken of de binding er netjes in komt. Voorlopig lijkt de fresing goed, maar alles loopt hier toch wat rond.

Back Home

Volgende pagina