Logo
Bert

Biografie van Bert

Bert, geboren in Emst, een dorpje tussen Apeldoorn en Zwolle, was al op jonge leeftijd met muziek bezig. Toen hij een jaar of vijf was, kreeg hij zijn eerste gitaar. "Ome Rini" zou hem wel even gitaar leren spelen. Helaas liep dit niet zo goed af. De gitaar was (na ik later merkte) brandhout en mijn vingertjes waren nog wel erg klein. Blokfluit was het vervangend instrument, tja, daar was ik toen niet zo heel blij mee . . .

Later, Bert woonde toen inmiddels in Apeldoorn, mocht hij op accordeon les. Hij kreeg een mooie Marinucci accordeon en kreeg les bij Dick Kars. Deze laatste "bestond" twee jaar later niet meer, einde oefening.

Of toch niet? Muziek bleef Bert kriebelen. De "oude" gitaar maar weer van zolder gehaald. Er zaten nog drie snaren op, maar toch, de liefde was geboren. Op zijn 16e kocht Bert zijn eerste elektrische gitaar, een keurkoop model. Nu vele jaren later heeft hij een mooie collectie; kijk maar eens bij gitaren.

Spelen heeft hij zelf geleerd door veel naar anderen te kijken, eens wat boeken te lenen in de bibliotheek. Internet was er helaas nog niet. Bert is nog steeds aan het leren; hij zou graag spelen als zijn grote voorbeelden zoals Alber Lee, maar zover zal het wel nooit komen.


 

Copyright 2009: Amphora vof