Logo

Overige hobbies

Kitty op Harley

Naast muziek maken en gitaren hebben we nog enkele "hobbies", waar we graag wat over vertellen. Het zijn eigenlijk meer verzamelingen en zelfbouw projecten dan hobbies, maar daar kun je ook de tijd mee vullen. Helaas is tijd voor ons nog wel eens een probleem, we hebben ook nog ons "gewone" werk. Vervelen doen we ons eigenlijk nooit, al is het soms ook wel heel erg lekker om met de pootjes op de bank voor de TV te hangen, toch?


Step Van

Step Van

Een vriend van ons heeft een echte Amerikaanse StepVan, een Chevrolet. In Nederland is dit een heel bijzondere auto. In Amerika is het echter een heel normale bus, in elke film kom je er wel een tegen. Hij is er heel erg trots en zuinig op. Hij en zijn vrouw gaan er mee naar Amerkaanse Car Meetings. Niemand mag in zijn "Chevie" rijden.

Voor ons huwelijk zochten wij natuurlijk een bijzondere auto, liefst iets Amerikaans, met de country gedachte in het achterhoofd. We waren dan ook heel blij verrast toen Harry en Sylie ons aanboden om hun Step Van hiervoor te gebruiken. Bert mocht zelfs persoonlijk rijden! We zijn ze hier nog steeds erg dankbaar voor.

Vanaf die tijd heeft de Step Van voor ons iets speciaals; Betty heeft er dan inmiddels ook tientallen verzameld, hele mooie, hele kleintjes, hele bijzondere.

Trouwfoto

Tyler poppen

Duo Tyler

Betty verzamelt (en koopt en verkoopt) Tyler poppen. Dit zijn poppen met een schaal van 1:4, dus zo'n 40 tot 45 cm hoog. Ze zijn natuurgetrouw gemaakt, dus in de goede verhoudingen met het menselijk lichaam. Ook hebben de poppen veel scharnierpunten; armen, benen, hoofd, taille, alles kan bewegen. Bij de betere kunnen zelfs de polsen bewegen.

Inmiddels heeft Betty een behoorlijke verzameling. Kleertjes zijn gewoon te koop, maar veel maakt ze ook zelf. Het duo Whatever P&P hiernaast op de foto is een van haar pronkstukken. De gitaartjes in de goede maat, verkoopt ze in haar winkeltje.

Het vinden van de goede "props", zoals de gitaartjes, is erg moeilijk. Er is niet veel te koop en vaak is de verhouding net niet goed. Ze loopt, bij gelegenheid, de rommelmarkten af, speurt het internet rond, enz. Toch valt het niet mee om wat te vinden. Veel mensen maken zelf bijvoorbeeld meubels e.d. Als Bert tijd zou hebben en geen andere hobbies, zou hij hier ook zeker aan beginnen.

Tyler Poppen

Miniatuur gitaren

Miniaturen

Sinds jaar en dag verzameld Bert minituurgitaren in allerlei soorten en maten. In de verzameling zitten heel bijzondere exemplaren: Gitaren met geluid, een Klokje, Swarovski gitaartjes, Belt-Buckle's, Sleutelhangers, Speltjes, enz.

Naast deze gitaarjes verzamelen we ook speciale gitaar dingetjes. Zo hebben we bijvoorbeeld:

  • Een plectrum van Fender, 37 cm groot
  • Een luchbox van Fender, speciaal uitgebracht voor dealers
  • Twee Fender ringen
  • Een Fender MiniVan
  • Fender asbakken
  • Een Fender glas

Zelfbouw versterker

DeLuxe Reverb

Bert heeft zijn eigen versterker gebouwd. In feite was het een bouwpakket van Weber, aangevuld met andere en betere onderdelen door FoxAmps uit Budel.

Volg onderstaande link om alles over het bouwproces te lezen. Veel foto's.

Zelfbouw versterker: DeLuxe Reverb


Zelfbouw gitaar

Vintage Strat

Bert heeft ook een eigen gitaar samengesteld/gebouwd uit diverse onderdelen. De basis was een heel mooie body die we vonden bij iemand in de buurt van Nijmegen.

Volg onderstaande link om alles over het bouwproces te lezen. Veel foto's.

Zelfbouw Vintage Strat

Copyright 2009: Amphora vof